HTML

mindent a fülnek

Friss topikok

Címkék

Ez már művészet - Leander Rising ZP, 2013 06.04

2013.06.05. 18:42 BornVillain

A Leander Rising kétséget kizáróan napjaink egyik legnépszerűbb zenekara. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy viharban is megtöltötték a ZP-t, egy tűt nem lehetett elejteni a nézőtéren. Immár tizenkettedik (de ki számolja...) alkalommal lehettem részese annak a csodának, amit ezek a srácok művelnek, és még mindig az óvodás kisgyermek őszinte izgalmával várom a kezdést.

Leanderék mindig tudnak meglepetést okozni, például rögtön az elsőként elhangzott Bennem. Sosem gondoltam, hogy ezzel a dallal egyáltalán lehet koncertet kezdeni, azt meg pláne nem, hogy így. A hangosítás nem volt a legjobb, de ez a ZP-ben nem meglepő. Óriási meglepetés volt számomra Keresztes Ildikó, aki a Nem akarok többé játszani című dalban vendégeskedett. De az egész műsor bővelkedett különleges vendégekben, és rengeteg új dalban. Volt 27 év, Hóvirág, Nem akarok többé játszani, Öngyötrő (ha jól emlékszem). Utóbbi igazán meglepett. Friss, erős, kísérletezős dal, de tökéletesen működik.Egyetlen negatívumkét talán a Pantera I'm Broken-jét tudnám említeni. El tudtam volna viselni helyette mondjuk egy Szívidomárt, vagy Ghost Away-t, sajnos egyik sem hangzott el. Ezt leszámítva minden tökéletes volt. 

Meglepően sok volt a lassú dal, szám szerint 5 ( nekem a Hóvirág és a Ma reggel is lassúnak számít), de ez egyáltalán nem baj, hiszen ezek a lassú, érzelmektől túlcsorduló tételek épp úgy részeik a Leander Rising művészetének, mint a pörgősebb számok, és ugyanúgy helyük van a koncerteken.

A közönség is meglepően kulturált volt most, talán a front miatt, de nem is bántam, hogy nem töri össze a bordáimat a kordon, és nem veri le a veséimet egy-egy könyök, fej, térd.

Szeptember 3-án folytatás!

Setlist: 

  1. Bennem
  2. Reborn
  3. Only Girl
  4. Csak Te
  5. 27 év
  6. Szomorú Vasárnap
  7. Ma Reggel
  8. Hóvirág
  9. Öngyötrő
  10. I’m Broken
  11. Nem akarok többé játszani
  12. Ördög Naplója
  13. 8. Főbűn
  14. Két Világ Közt
  15. Viharom Tavaszom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentafulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr15345898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása