HTML

mindent a fülnek

Friss topikok

Címkék

ReVamp - Wild Card

2013.08.23. 21:44 BornVillain

band_1377286122.jpg_720x402

cover_1377285162.jpg_500x500

 

Floor egy istennő. Ez nyilvánvaló volt mindig is. És szerencsére elég merész ahhoz is, hogy elszakadjon a gyökereitől, és kiadjon egy mindenféle sallangtól mentes, ízig-vérig metal albumot. Mert annak, ami ezen a lemezen van, az égvilágon semmi köze a szimfonikus-gótikus metalhoz. Nincs melankólia, nincsenek lassú dalok, a szimfos jellegű szinti témákat felváltották az elektronikus medoldások.

Szinte pontosan három évet kellett várni erre az albumra, de nagyon megérte ez a sok idő. Ráadásul Floornak még egy Nightwish-es vendégszereplés is közbejött, ám még ez is csak az album javára vált. A ReVamp nem szarral gurigázik, van itt a bika riffektől kezdve az óriási énekdallamokig minden. Floor egy igazi profi. Rengetegféleképpen megtanulta már használni a hangját, az egyik percben még áriázgat, a következő pillanatban pedig lehörgi az ember fejét. Igen, a dalokban lévő hörgések is Floorból jönnek. Kivéve a Misery's No Crime című tételt, itt Mark Jansen (Epica, ex - After Forever) vendégszerepel. Hallható az albumon még a Stream of Passion soraiból ismert Marcela Bovio is, a kórusrészek az ő hangjának köszönhetőek.

band_1377286122.jpg_720x402

 

Már rögtön az album nyitódala, a "The Anatomy Of A Nervous Breakdown: On The Sideline" hatalmasat robban. Már itt tudni lehet, hogy valami más van ezen az albumon, mint amit eddig meg lehetett szokni. Aztán a "The Anatomy...........: The Limbic System" végképp megerősít ebben a hitben. A címadó "Wild Card" is telitalálat, a rá következő "Precibus" refrénje pedig akkorát szól, hogy órák múlva sem felejti el az ember. 

Nagy pozitívuma ennek az albumnak, hogy hatalmas énektémák vannak benne, amik vannak annyira fogósak is, hogy első hallás után is fel tudja idézni az ember.

A csúcspont számomra a "The Anatomy..." trilógia utolsó darabja, a Neurasthenia. Ebben a dalban Devin Townsend vendégeskedik, és akkora duettet énekel Floorral, hogy az ember eldoba az agyát. Ritkán szerepel egy dalban két ekkora torok, egyszerűen zseniális. 

Érdekes darab a "Distorted Lullabies", amiben a nyugodtabb, és a szélvészgyors részek váltják egymást, illetve a már fentebb említett "Misery's No Crime" is kiemelkedő darab. 

Ebben az albumban nincs egy másodpercnyi üresjárat sem, Floor Jansen és csapata az első pillanattól az utolsóig megragadja az embert. Hatalmasat fejlődtek a debütalbumhoz képest. Pedig már az sem volt gyenge.

Tracklist: 

  1. 'The Anatomy Of A Nervous Breakdown': On The Sideline
  2. 'The Anatomy Of A Nervous Breakdown': The Limbic System
  3. Wild Card
  4. Precibus
  5. Nothing
  6. 'The Anatomy Of A Nervous Breakdown': Neurasthenia
  7. Distorted Lullabies
  8. Amendatory
  9. I Can Become
  10. Misery's No Crime
  11. Wolf and Dog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentafulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr545473973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása