HTML

mindent a fülnek

Friss topikok

Címkék

Tarja - My Winter Storm

2012.11.04. 12:18 BornVillain

Első bejegyzésemet a számomra legkedvesebb albumnak szentelem...

Hősnőnk Nightwishből való csúnya kirúgásától rengetegen lesokkolódtak. Azóta már rengeteg idő telt el, mindkét fél megtalálta az új irányt, persze, nem töretlen sikerrel.Cover.jpg

Tarja első szólóanyagát rengetegen támadták, hogy lapos, unalmas, stb. Szerény véleményem, hogy ezeknek az embereknek nincs fülük, vagy csak lusták elmélyülni a hallottakban. Tisztán hallható, hogy Tarja nem kívánja azt az utat folytatni, amit anno a Nightwishsel elkezdett. Egy olyan monumentális és fantasztikus szólólemezzel tért vissza 2007-ben, ami nem csak megállja a helyét, de újat is mutat.

De a legfontosabb: ez nem egy metal album. Hiába a dob és a gitár, ezek csak színesítik az amúgy sem szegényes zenei palettát. Természetesen, a főszerep kizárólag Tarjáé. A dalok sötétek, és mélyek, méga forró nyári napokon is elénk varázsolja a fagyos Finn tájat. Aki rendelkezik némi szépérzékkel, és nem csak az számít neki, mekkorát lehet headbangelni, az azonnal beleszeret ebbe az albumba. Tarja csodálatosan énekel, és sokszínűbben, mint a Nightwishben valaha, és ez az, ami igazán különlegessé teszi ezt a lemezt. Elsőként talán a finn nyelvű Oasis-t emelném ki, aminek a szövege csupán egyetlen versszak, mégis hátborzongatóan gyönyörű. De ott van még a My Little Phoenix, vagy a Sing For Me, amelyek megfelelő hangulatban óriásit ütnek. Egyedül talán az Alice Cooper feldolgozás Poison az, ami kevésbé jó.

Több dal előtt rövid felvezető is van, amik a főtételek hangulatát vázolják elénk. Az egyértelmű csúcspont számomra a Boy And The Ghost, csókolom a lába nyomát annak, aki ezt megírta. Ritkán hallani ilyen tökéletesen felépülő dalt. és persze nem utolsó az első kislemezes I Walk Alone, ami azonnal klasszikus slágerré nőtte ki magát. 

Bátran ajánlom azoknak ezt a becses korongot, akik nem riadnak vissza az igényes és minden szempontból nagyszerű zenétől.

Tracklist:

  1. Ite Missa Est
  2. I Walk Alone
  3. Lost Northern Star
  4. Seeking For The Reign
  5. The Reign
  6. The Escape Of The Doll
  7. My Little Phoenix
  8. Die Alive
  9. Boy And The Ghost
  10. Sing For Me
  11. Oasis
  12. Poison
  13. Our Great Divine
  14. Sunset
  15. Damned And Divine
  16. Ciarán's Well
  17. Minor Heaven
  18. Calling Grace

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentafulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr24888320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása