HTML

mindent a fülnek

Friss topikok

Címkék

NIGHTWISH, Sorronia - Petőfi Music Garden 2015

2015.07.16. 14:27 BornVillain

A Petőfi rendezvényközpont kicsi a Nightwish-nek. 2012-ben az Arénában egy gombostűt sem lehetett elejteni. Ez most hatszorosan igaz volt. 

Hosszú várakozás előzte meg a koncertet, a tervezett 18 órás kapunyitás is kicsit korábbra csúszott, hogy mindenki bejuthasson. Átesve a kötelező "mutasd a táskád! Köszönöm..." procedúrán sikerült egészen jó helyet találni magamnak a színpad előtt. Az előzenekarig még volt 1,5 óra, az emberek meg csak jöttek, és jöttek... A teltház szó tegnap új értelmet nyert, valami ilyesmi lehetett anno a West-Balkánban. Bár a tragédia itt a Sorronia volt. A magyar zenekar nagyon szeret a nagyok előtt fellépni, turnéztak már Tarjával, de a tavaly novemberi Xandria koncerten is ők adták a "bemelegítést". Csúnya gonosz vagyok, de a Sorronia 40 perces fellépése maga volt a földi pokol. A dalaik között semmi különbség nincs, az összes ugyanarra a sémára épül. A zenei elképzelésben lenne pontenciál, a melankolikus, romantikus vonal működőképes lehetne. A legnagyobb baj, hogy nincs a zenekarban egy jó dalszerző. Az énekesnő énekelni nagyon nem tud, bár a számára megszabott 2 hangot korrektül hozza. Ezzel nem lenne baj, ha lennének olyan témái, amik jók. A Sorronia zenéjében nincs megjegyezhető dallam. Minden számban ugyanaz a hullámzó énektéma kerül elő, kivétel nélkül... Még ezt is lehetne orvosolni, ha lenne a frontasszonynak karaktere, de ez sincs meg, szegény csajnak nem, hogy hangja, de színpadi kiállása sincs, ott van, de minek... Sorry, ha ezzel megsértek valamit, de ez a műsor bűnrossz volt.

Na de a Nightwish... A Sorronia után rengeteg ember lepte el a színpadot, dolgoztak, mint a hangyák. Sorra pakolták fel a show kellékeit, díszletek, füstgépek, kis dobozka, meg mégegy, és még egy, meg megint...( ezek a kis dobozkák aztán a műsor közben 5 méteres lángcsóvákat meg szikrákat lőttek magukból)

A kiírt 20:30-as kezdéshez képest picit korábban is kezdődött a műsor, a Hans Zimmer intro után egyből be is robbant a Shudder Before The Beautiful. Szó szerint robbant, a dal hatalmas durranásokkal és füsttel kezdődött.A hangulat már itt óriási volt. Az új énekesnő, Floor Jansen tökéletes választás, egy rossz szava nem lehet senkinek. Sajnos nagyon hamar kiderült, hogy a helyszínválasztás rossz, ezt a show-t nem ilyen picsányi színapdra tervezték, ennek megfelelően a frontasszonyt már a nyitó dalban telibe találta a pirotechnika. Szemmel láthatóan fájt neki, de nagyobb baja szerencsére nem lett, és igazi profihoz méltó módon még az éneklést sem hagyta abba. 

A műsor kifogástalan volt, régi és új dalok vegyesen váltogatták egymást. A teljesség igénye nélkül: ordítottuk az Amaranth szövegét, ingyen epilálást kaptunk a Weak Fantasy pirotechnikájától, Floor tartott egy kis meseidőt, és öngyújtót lengettünk a Sleeping Sun-ra.

Hatalmas meglepetés volt a Stargazers, amit 10 éve nem játszott élőben a zenekar. Floor énektudásának köszönhetően ezen a turnén újra előkerült. 

Egy hiba volt csak: nagyon hamar eltelt ez a bő 1,5 óra.... Ha a pletykák igazak, december 12-én megkapjuk a folytatást!

 

Setlist: 

  1. Shudder Before The Beautiful
  2. Yours Is An Empty Hope
  3. Amaranth
  4. She Is My Sin
  5. My Walden
  6. Élan
  7. Weak Fantasy
  8. Storytime
  9. I Want My Tears Back
  10. Stargazers
  11. Sleeping Sun
  12. The Greatest Show On Earth 

 Ráadás:

  1. Ghost Love Score
  2. Last Ride Of  The Day

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentafulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr277632648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása