HTML

mindent a fülnek

Friss topikok

Címkék

WITHIN TEMPTATION - Hydra

2014.02.18. 23:26 BornVillain

within-temptation-hydra-2014-1200x1200_1392760593.png_1200x1200

A holland Within Temptation sosem tartozott az önmagukat ismétlő zenekarok közé, minden egyes albumukkal egy újabb arcukat mutatják meg. Folyamatosan, lemezről lemezre fejlődnek, finomodnak, miközben végig megtartják azokat az azonnal felismerhető, jellegzetes elemeket, amikről bárki, bármikor azonnal megismeri őket.

Az 1997-es Enter óta már sok víz lefolyt a Dunán. Túl vannak néhány albumon és rengeteg turnén, valamint mélták nevezhetők a female fronted metal egyik legkiemelkedőbb zenekarának. De az a Within Temptation, amit a legújabb, Hydra című lemezen hallhatunk, szinte már nyomokban sem emlékeztet arra a borongós, angyalkás, monumentális, misztikus WT-re, akik hajdanán voltak. Az új irányvonal gitárorientált, direkt, slágeres, szinte már popos. Itt most le kell szögeznem, hogy nekem ez az új irány nagyon bejön. A változás jó, főleg, ha ilyen minőségben történik, a Hydrával kapunk 10 bombaslágert, és rengeteg vendéget.

Nézzük a dalokat. hatalmasat dörren a nyitó Let Us Burn. Ezt a dalt már hallhattuk korábban, demó verzióban a 'Paradise (What About Us?)' EP-n. Nem történt túl sok változás, itt-ott egy kis változtatás a dallamon. De: sokkal vastagabban szól. A következő Dangerous-ban az ex - Killswitch frontember Howard Jones vendégeskedik. Húzós, gyors dal, ami a WT-től szokatlan. De nagyon jól áll nekik. Óriásit robban a refrén, ami szinte beleeszi magát a hallgató fülébe. 

Az első igazi meglepetés az And We Run, ahová az ameriaki rapper, Xzibit ugrik be. A dal hibátlan. Tele van feszültséggel, a rap részek pedig zseniálisan illenek a képbe. Hasonlóan telitalálat a Tarja vendégeskedésével döngölő Paradise (What About Us?), amit szintén ismerünk már az azonos című EP-ről. 

Az Edge of The World egy gyönyörű balladának induló, később bekeményedő mestermű, kellően ellátva a megfelelő feszültséggel és túltelített érzelmekkel. A 2004-es Memories mellett talán ez a WT leggyönyörűbb lassúja. Ezután óriásit robban a Silver Moonlight, amit demó verzióban szintén ismerhettünk már. Ugyanaz a helyzet, mint a Let Us Burn esetében: pofátlanul vaskosan szól. 

Fülbemészó riffel indul a Covered By Roses, ami egy még fülbemászóbb refrénnel folytatódik. Üde, pezsgő sláger. A Dog Days változott talán a legtöbbet a demó verzióhoz képest, az album egyik legjobb dala lett belőle.

Keménykedős, sodró a Tell Me Why, kellően drámaira véve a hanulatot. A Záró Whole World Is Watching pedig szavakkal szinte már leírhatatlan. Sharon és Dave Pirner duettje gyönyörű, méltó lezárása az albumnak.

Büszke vagyok a Within Temptation-re, hogy mernek kockáztatni, mernek teljesen megújulni. És nem nyúltak mellé, még egy ici-picit sem. Azt hiszem, a Hydra már most megérdemelné a "2014 legjobb albuma" címet. 

Tracklist: 

1. Let Us Burn
2. Dangerous feat. Howard Jones
3. And We Run feat. Xzibit
4. Paradise (What About Us?) feat. Tarja
5. Edge Of The World
6. Silver Moonlight
7. Covered By Roses
8. Dog Days
9. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching feat. Dave Pirner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentafulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr935821683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása