HTML

mindent a fülnek

Friss topikok

Címkék

Összefoglaló - 2. rész

2016.10.07. 10:52 BornVillain

Alig több, mint egy hónap telt el az első rész óta, melyben egy teljes évet tömörítettem össze. Nos, a zenei élet nagyon felpezsdült, így hamar összegyűlt az újabb adag írnivaló. 

Lássuk, mi is történt:

Nagyszabású nyárzáró koncertet adott a Leander Kills a Barba Negra Trackben. A vendégzenekar a kecskeméti Nova Prospect volt, őket egy exkluzív pankráció show követte a HCW jóvoltából. Az este fő attrakciója természetesen a Leander Kills volt, a fiúk pedig igencsak kitettek magukért. A debütáló Túlélő album dalai mellett Köteles Leander előző formációja, a Leander Rising dalai közül is programra került néhány.

 

Augusztus 26.-án jelentette meg ötödik nagylemezét a holland Delain, a Moonbathers album tökéletesen megfelelt az elvárásoknak. A csapat szokás szerint hibátlan lemezt készített, patikamérlegen kimért bomba slágerekkel, üresjárat nélkül.

 

Nem tétlenkedik a norvég Sirenia a spanyol származású Ailyn Giménez tisztázatlan kirúgása után sem. A Morten Veland neve által fémjelzett formáció már be is jelentette új, immáron ötödik énekesnőjét a francia Emmanuelle Zoldan személyében, aki a november 11.-én megjelenő Dim Days of Dolor albumon debütál a csapat élén. A The 12th Hour című dalt az új korongról szöveges videó formájában tették közzé a napokban.

 

A német Xandria is újdonsággal készül. A csapat Dianne Van Giersbergen csatlakozását követően első ligás zenekarrá vált, az új énekesnővel rögzített Sacrificium nagylemez és a Fire & Ashes EP után immáron harmadik kiadványukat jelentetik meg az angyali hangú holland szépséggel. A Theater of Dimensions január 27.-én kerül a boltok polcaira.

 

Új nagylemezzel készül az olasz vámpírhorda, a Theatres des Vampires is. A Candyland című kiadvány már a negyedik, amit a korábban vendégből frontwomenné váló Sonya Scarlettel készítenek el. A kiadvány október 16.-án jelenik meg, a Morgana Effect című dal klip formájában már megtekinthető.

 

A magyar rajongók legnagyobb örömére, hosszú könyörgést követően végre Budapestre érkezik Tarja Turunen. A finn díva február első napján ad nagyszabású koncertet a Barba Negra music clubban. A The Shadow Shows elnevezésű koncertsorozat második európai körének első állomása lesz a pesti, az énekesnő programjában a legutóbbi, The Shadow Self című korong dalai mellett a korábbi albumok legjobbjai is szerepelnek majd.

 

Minden eddiginél grandiózusabb és komplexebb lemezt dobott piacra az Epica. A szimfonikus metál királyai szept. 30.-án, The Holographic Principle címmel jelentették meg immáron hetedik nagylemezüket. A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő holland hatos természetesen turnéra is idul az új mesterművel, melynek magyarországi állomásai is lesz. A gyönyörű Simone Simons vezette csapat Január 22.-én a Barba Negra music clubban lép színpadra.

 

A koncertre látogatóknak természetesen lesz még programja az Epica és Tarja koncertjei mellett. Okt. 13.-án a Tommy Karevikkel már második albumát prezentáló Kamelot, október 23.-án a szinte már Magyarországra hazajáró Delain, november 15.-én pedig az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Amaranthe játszik Budapesten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentafulnek.blog.hu/api/trackback/id/tr8211777863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása